Hjem \ FAQ

FAQ

Kan hvem som helst ta kurset?

Det kreves ingen forkunnskaper for å starte kurset. For å få utstedt kompetansebevis må du dokumentere praktisk opplæring og erfaring av din arbeidsgiver. 

 

Er kurset helt online?

Ja, kurset kan gjennomgås og eksamen kan bli tatt når og hvor du selv ønsker det.

 

Hvor mye koster det?

Stillasmontørkurs 5990,- kr.
Brukerkurs – personløfter 1990,- kr.
Brukerkurs – stillas 1490,- kr.

 

Hvordan registrerer jeg meg?

På toppen av siden, høyre hjørne, finner du linken «ny bruker – registrer». Klikk på denne linken for å starte registreringen. Du må fylle inn informasjon i de obligatoriske feltene, last opp et bilde av deg selv, velg kurset du ønsker å ta, og velg hvordan du ønsker å gjøre betalingen. Dobbeltsjekk at dataene du har skrevet er korrekte og klikk «Fortsett» for å gå videre. Etter dette vil du motta e-post med bekreftelse. Hvis alt er OK vil du få følgende e-poster:

  • e-post med registrerings-dataene du har lagt inn (brukernavn / passord  og kurs du har valgt).
  • e-post som bekrefter at din registrering er godkjent og at kurset du har valgt er aktivisert
  • e-post med faktura

 

Får jeg et sertifikat på bestått kurs etter at jeg er ferdig?

Ja, etter at du har bestått eksamen kan du printe ut kursbeviset ditt. Kompetansesertifikat blir sendt per post.

 

Hvilke praksis dokumenter skal jeg fremvise?

Etter å ha gjennomført stillasmontørkurset og bestått den avsluttende eksamenen, skal de følgende dokumentene fremvises;

  • Dokumentasjon som viser 6 måneders arbeidserfaring i en virksomhet som bruker eller på andre måter er relatert til stillaser
  • Dokumentasjon som viser 72 timers arbeidserfaring med 3 forskjellige typer stillas

For brukerkurs – personløfter må du fremvise:

  • Dokumentasjon som viser at du kan hovedprinsippene for bruk av personløfter, deres tekniske spesifikasjoner og sikker bruk. Dokumentet må være signert av en kompetent person

For brukerkurs – stillas må du frembringe:

  • Dokumentasjon som viser a du kan hovedprinsippene ved stillas og sikkert arbeid med stillas. Dokumentasjonen må være signert av en kompetent person.

 

Du kan finne maler til alle de nødvendige dokumentene når du har logget inn i systemet vårt – de vises under «Din konto», under hvert enkelt kursprograms navn.

 

Hva skjer hvis jeg ikke består eksamen?

Hvis du ikke består eksamen første gang, har du fremdelse to forsøk igjen. Men, hvis du ikke består den tredje gangen må du ta hele kurset om igjen og dermed betale full pris for kurset igjen. Derfor er det svært viktig at du bearbeider all informasjon grundig mens du går gjennom kurset. 

 

Mens jeg gjennomgår kurset, kan jeg logge meg inn og ut når som helst?

Ja, hvis du bestemmer deg for å stoppe på et tidspunkt vil du starte samme sted som der du slapp. 

Ikke glem. Når du har startet eksamen så vil det ikke være mulig å gå tilbake og se/lytte på kurset. Det vil kun være mulig å gjøre eksamen, så vær oppmerksom på at du har en god forståelsen av innholdet i kurset før du starter eksamen.

 

Kan jeg gå fram og tilbake i kurset?

Du kan alltid gå tilbake til det du allerede har vært gjennom. Men du kan ikke hoppe over noe av sidene du ikke har hørt på ennå.